Duminică, 14 Aprilie 2019 13:47

Ministrul Petre Daea va prezida al treilea Consiliu AgriFish, la Luxemburg

Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, va participa luni, 15 aprilie 2019, la Luxemburg, la Consiliului AgriFish. Astfel, ministrul Petre Daea va conduce lucrările reuniunii Consiliului Uniunii Europene (Agricultură și Pescuit), al treilea Consiliu prezidat de România de la preluarea  Președinției Consiliului Uniunii Europene.

Principalele teme aflate pe agenda Consiliului vizează Pachetul de reformă a PAC post 2020, Regulamentul privind planurile strategice în domeniul PAC - schimb de opinii cu privire la arhitectura verde, cercetarea și agricultura.

În cadrul Consiliului vor avea loc informări din partea Comisiei și schimburi de opinii cu privire la următoarele problematici: o planetă curată pentru toți- o viziune strategică pe termen lung pentru o economie neutră din punct de vedere al climei – abordare din punct de vedere al aspectelor agricole, situația pieței, Grupul operativ pentru Africa rurală (GOAR), Declarația privind un viitor digital inteligent și durabil pentru agricultura europeană și zonele rurale europene.